23948sdkhjf

MobilePay kaster håndklædet i ringen efter 12 hårde norske omgange

MobilePays ambition om at blive den dominerende spiller i Norge er død. Konkurrenten Vipps løb med kunderne.
Betalingstjenesten MobilePay, der dominerer i Danmark, trækker sig fra det norske marked. Den lokale tjeneste Vipps, startet af banken DnB Nord, har vundet.

2,6 millioner nordmænd bruger Vipps, og det er et tal, Danske Banks MobilePay ikke kan matche.

Onsdag fortalte Nordea, at banken forlod Danske Banks produkt og gik til Vipps. Dermed var slaget tabt. Det fortæller bankdirektør i Danske Bank og bestyrelsesformand i MobilePay Jesper Nielsen.

- Vi lancerede et par måneder efter Vipps, så allerede der vidste vi godt, at vi kæmpede mod tyngdekraften. Men vi troede på, at vi havde en chance med det produkt, vi havde.

- Men nu har vi bokset relativt mange omgange og har bokset godt, men vi må se i øjnene, at mulighederne for at vinde er blevet for små, siger bankdirektøren.

Danske Bank går derfor med i samarbejdet om Vipps, hvor hovedparten af bankens kunder er.

Dermed ser det også skidt ud for ambitionen om, at blive den dominerende spiller i Norden, når det kommer til betalingsløsninger på mobilen.

I Sverige er der en fælles løsning ved navn Swish, og i Finland er markedet ganske lille.

- Alt er ikke tabt, når det kommer til at have en stærk nordisk løsning. Men det er klart, at det, at Norge koncentrerer sig om Vipps, betyder, det ikke bliver MobilePay, siger Jesper Nielsen.

Han vurderer dog, at fremtiden kan tvinge de forskellige banker og løsninger til at samarbejde mere.

For mens de nordiske banker dyster mod hinanden står internationale giganter som Apple, Google og Samsung på spring med betalingsløsninger til mobilen.

- Jeg tror stadig på, at nye, internationale aktører vil tvinge os sammen. Og at konto-til-konto systemer bliver afgørende for at holde prisen konkurrencedygtig.

- Så på den lange bane tror jeg, vi bliver nødt til at kunne konkurrere med blandt andet Samsung Pay, siger Jesper Nielsen.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08